Tivolis direktør vil også tjene penge, når regnen siler ned

By marts 20, 2018Nyheder

Berlingske Business, 18.03.2018

2017 var et regnvådt år, og det kunne mærkes på besøgstallene i Tivoli. Men til trods at der var færre gæster i forlystelsesparken, voksede resultatet til historiske højder.

Lars Liebst, direktør i Tivoli, læner sig frem i den brune læderstol og peger på et billede, der hænger på væggen. Det er Georg Carstensen, grundlægger af Tivoli, som symbolsk hænger dér.

»I 1845 sagde han, at Tivoli aldrig bliver færdig. Og det skal vi holde fast i. Ellers kommer vi aldrig til at udvikle os økonomisk,« siger Lars Liebst.

Fredag præsenterede Tivoli årsrapporten for 2017, og det regnvåde år viste sig at have været en rutsjebanetur af de rigtigt sjove.

Selv om besøgstallet faldt med seks procent fra 2016 til 2017, kom Tivoli ud af det forgangne år med det bedste resultat til dato. Omsætningen steg en smule til 947,4 millioner kroner mod 945,2 millioner kroner året før, mens resultatet efter skat steg med fire pct. og endte på 78,5 millioner kroner.

»Vi er meget tilfredse. Resultatet skal ovenikøbet ses i lyset af usædvanligt dårligt vejr gennem hele året,« siger Lars Liebst.

En sund helårsforretning

Når forlystelsesparken kommer fornuftigt ud af 2017 på trods af færre besøgende, skyldes det ifølge Lars Liebst, at gæsterne har været mere købelystne, samt at haven har haft en højere indtjening fra de aktiviteter, som ikke er direkte afhængige af besøgstallet.

Lars Liebst forventer, at Tivoli også i 2018 slår rekord og opnår et resultat før skat i niveauet 100-110 millioner kroner. Og her er det netop Tivolis igangværende forandringer, der skal sikre, at de danske vejrforhold ikke fremover har indflydelse på Tivolis resultater.

De seneste år har virksomheden nemlig arbejdet på at gøre Tivoli til en helårsforretning med partnerskaber, der også bidrager til omsætningen de dage, hvor regnen siler ned.

En del af den plan er madmekkaet Tivoli Hjørnet, som havde åbent i en måned af regnskabsåret. Forventningerne er store, for her kan der høstes omsætning på regnvåde dage. Sågar også fra folk, der ikke besøger selve haven.

»Vi skal være i stand til at konkurrere med de andre ting, der sker i byen. Det er vi blevet bedre til nu,« siger Lars Liebst, der også investerer et større millionbeløb i at bygge Tivoli Huset, hvor der skal være balletskole.

Det er dog den sidste udbygning, der er på tegnebrættet.

»Nu begynder det at knibe lidt med hensyn til at udbygge mere. Vi investerer rigtigt meget i infrastruktur og mursten i disse år. Vi skal udnytte hver en kvadratmeter bedst muligt,« siger han.

Flere åbningsdage skal bidrage til vækst

Også Tivolis partnerskaber er noget, der i fremtiden skal bidrage til omsætningen, når vejret svigter. Virksomheden driver i dag Tivoli Hotel sammen med Arp-Hansen, ligesom forlystelsesparken i samarbejde med Royal Unibrew sælger Tivoli-øl. I januar offentliggjorde Tivoli desuden et samarbejde med Normann Copenhagen, der vil producere en Tivoli-interiørkollektion.

»Den slags samarbejder vil du se mere af,« siger Lars Liebst uden at løfte sløret for nye konkrete samarbejder.

Også et øget antal åbningsdage skal næste år bidrage til en højere omsætning. Tivoli introducerede i år en vintersæson, der blandt andet bød på en stor iglo på Plænen og skøjtebane foran Nimb.

Haven vil med vintersæsonen have åbent i 280 dage i 2018 mod 243 åbningsdage i 2017. Hvor mange der lagde turen forbi Tivoli i vinterperioden, vil Lars Liebst ikke ud med.

»Men det har været tilfredsstillende, og jeg kan garantere dig for, at vi vil have »Vinter i Tivoli« næste år,« siger han.