Rekordmange danske og udenlandske gæster er gået igennem tælleapparaterne i Djurs Sommerland i år, og indtil nu har 770.000 gæster lagt vejen forbi den østjyske forlystelsespark. Med et forspring på godt 50.000 gæster i forhold til tilsvarende tidspunkt i sidste års rekordsæson og 9 åbningsdage tilbage med Magisk Halloween i efterårsferien, styrer Nordens største sommerland direkte mod ny besøgsrekord.

Sæsonen er god, og smilene er store i Djurs Sommerland. Forlystelsesparken har netop rundet sommersæsonen af med en velbesøgt weekend, hvor Grundfos og Sparekassen Kronjylland havde lejet sig ind henholdsvis lørdag og søndag til lukkede medarbejder- og kunde-arrangementer.

Nu går slutspurten ind, og kursen er sat mod at slå sidste års besøgsrekord på 820.000 gæster, når besøgstallet for sæson 2022 gøres op efter de sidste 9 åbningsdage i efterårsferien. På blot 15 dage skal parken forvandles til en af Danmarks største halloween-oplevelser, og der gøres klar til et rykind på 100.000 gæster til Magisk Halloween.

”Der er ingen tvivl om, at dinosaurer er populære. Derfor havde vi også en tro på, at det nye Dinosaurland med 25 dinosaurer og 3 nye forlystelser ville blive populært, men det nye temaland til 100 millioner kroner har overgået alle forventninger og har trukket mange både nye og tidligere gæster til Djurs Sommerland. Samtidig har vi 9 magiske åbningsdage tilbage. Over årene har Magisk Halloween udviklet sig til en besøgsmagnet, og baseret på besøgstallet i efterårsferien tidligere år, ser det ud til, at vi slutter sæsonen af med et samlet besøgstal på omkring 870.000 gæster. Det er imponerende godt,” fortæller administrerende direktør Henrik B. Nielsen.

Nyheder i 2023 – Dinosaurland bliver endnu større
Dinosaureventyret slutter ikke her, og Djurs Sommerland løfter sløret for nye store investeringer i Dinosaurland allerede til den kommende sæson.

Med en investering på henved 50 millioner kroner i 3 nyheder i 2023, kan gæsterne glæde sig til dobbelt op på nye, sjove, spektakulære forlystelser i Dinosaurland.

Henrik B. Nielsen fortæller: ”Vi bygger 3 nye forlystelser i Dinosaurland. En af nyhederne kommer til at hedde SpinOsaurus og er den eneste af sin slags i Danmark. Det er en rigtig sjov ’family thrill’-forlystelse, hvor gæsterne suser frem og tilbage på ryggen af et kæmpe dinosaurskelet med op til 70 km/t samtidig med, de drejer rundt. Vi fortsætter det høje ambitionsniveau i Dinosaurland, og med de to andre nyheder, Motorbike Derby og Fossilvaskeren, er der ingen tvivl om, at gæsterne kan se frem til endnu større oplevelser i vores nye temaland, når vi åbner d. 29. april 2023.”

Forvandling til en af Danmarks største halloween-oplevelser
Selv om parken er lukket frem til efterårsferien, er der hektisk aktivitet i Djurs Sommerland. På kort tid skal hele parken pyntes og gøres klar til Magisk Halloween, der løber af stablen fra d. 15.-23. oktober.

30.000 græskar fra Gyldensteen Gods på Fyn skal placeres rundt i hele parken, 5000 efterårsblomster plantes og over 100 imponerende halloween-installationer skal arrangeres. Både forlystelser, kø systemer, butikker og restauranter pyntes med tusindvis af edderkopper, skeletter og flagermus. Specielle halloween-lækkerier skal forberedes, og to store halloween haunted houses skal bygges. Endelig skal også fantasifulde kostumer, ansigtsmaling og halloween-replikker til over 700 medarbejdere være klar.

”Hvert år er det lige fantastisk at opleve, når hele parken på kort tid forvandles og drysses med gys og magi. Vi går all in på at skabe et storslået halloween-univers, der giver en ekstra oplevelsesdimension til besøget i Djurs Sommerland. Nu krydser vi bare fingre for, at det bliver godt oktober-vejr. Ellers går det nok endda, vores gæster plejer jo at møde efterårsvejret med et smil og lidt ekstra varmt tøj”, fortæller Henrik B. Nielsen.

Som en ekstra oplevelse d. 15/10, 16/10, 22/10 og 23/10 sluttes dagen af med et kæmpe fyrværkerishow i Piratland.

Yderligere oplysninger:
Administrerende direktør Henrik B. Nielsen, Djurs Sommerland tlf. 20 48 68 16.
Foto: Piraten i Djurs Sommerland.

Fakta om Magisk Halloween i Djurs Sommerland

  • Magisk Halloween for hele familien afholdes i efterårsferien den 15. – 23. oktober kl. 10-18.
  • Alle forlystelser er åbne fra kl. 10-18 i hele efterårsferien undtagen Vandland, Buffalo Bumper Cars og Mini Buffalo Bumper Cars.
  • Det er 13. år i træk, at Djurs Sommerland fejrer Magisk Halloween og byder velkommen til 100.000 gæster på
    9 åbningsdage.

Hele parken forvandles til en af Danmarks største halloween-oplevelser – oplev bl.a.:

  • 30.000 græskar, levende hekse og græskarmænd og kæmpeedderkopper
  • Et 7 meter højt skelet, kæmpe græskar-væsener, omvandrende monstre og store halmballe-labyrinter
  • GræskarFabrikken – Scary Haunted House
  • HekseSkolen – Halloween Haunted House
  • D. 15/10, 16/10, 22/10 og 23/10 sluttes dagen af kl. 18.15 i Piratland

Fakta om Djurs Sommerland

  • Djurs Sommerland er Danmarks tredje mest besøgte attraktion ifølge VisitDenmarks publikation ”Attraktionslisten 2021”.
  • Mere end 600 millioner kroner er investeret i nye forlystelser og forbedringer i parken siden 2008.
  • Hidtil største enkeltinvestering 100 millioner kroner i nyt temaland: Dinosaurland (2022).
  • Grundlagt i 1981 og beskæftiger over 700 medarbejdere i sæsonen.
  • Ejes og drives af brødrene Henrik B. Nielsen og Michael B. Nielsen, der er sønner af en af parkens grundlæggere.