Millionoverskud i Fårup Sommerland

By april 10, 2024Nyheder

Juli i 2023 var den vådeste juli nogensinde målt i Danmark, men på trods af det besøgte det næsthøjeste antal gæster Fårup Sommerland sidste år. I alt besøgte 664.803 gæster forlystelsesparken i det nordjyske.

De mange besøgende har også banet vejen for, at Fårup Sommerland har gået ud af 2023 med et flot overskud på 11,5 mio. kr. efter skat. Penge, der allerede er kommet ud at arbejde, da forlystelsesparken er i gang med en stor opgradering af deres vandland som i forvejen er Danmarks største.

I 2023 omsatte Fårup Sommerland i alt for 173 mio. kr., som er en lille tilbagegang sammenlignet med 2022, men det var også et rekordår for forlystelsesparken, hvor de med 768.683 gæster opnåede det højeste besøgstal nogensinde. Med en regnvåd juli in mente er det derfor også en tilfredse ledelse i Fårup Sommerland som kigger tilbage på 2023.

“Vi er tilfredse med den udvikling, vi ser i forretningen, og vi glæder os samtidig over, at de investeringer, der er foretaget i parken de seneste år, fortsat udgør det store trækplaster, som vi havde håbet på. De mange besøgende afspejler sig også direkte i årets resultat, hvilket vi glæder os over. Samtidig noterer vi os, at en udfordrende juli måned med store mængder nedbør og generelt færre norske turister i Danmark også sætter sit præg på regnskabet, når vi sammenligner med foregående år,” siger Ole Mølgaard, bestyrelsesformand i Fårup Sommerland.

Store investeringer i Aquaparken frem mod den nye sæson

Det pæne overskud bliver blandt andet brugt til at investere i en gennemgribende renovering og opgradering af Aquaparken, som kommer til at fremstå i en helt ny udgave.

Allerede i dag er Aquaparken i Fårup Sommerland Danmarks største vandland, men fremover bliver den endnu større. Her kommer man blandt andet til at kunne opleve de to højeste og længste vandrutsjebaner i Danmark samt et helt nyt børnevandland og en lang række andre opdaterede faciliteter.

Foruden investering i vandland investeres der også i udvidelser og opgraderinger på campingpladsen Skovbrynet. I alt forventer Fårup Sommerland at investere i omegnen af 45 mio. kroner til sæsonen 2024.

“Det udgør en hjørnesten i vores strategi, at vi geninvesterer vores overskud i parken og dermed gør oplevelsen i Fårup Sommerland endnu bedre for vores mange besøgende. Opgraderingen af vores vandland bliver den største investering og renovering i Aquaparken siden indvielsen i 1989. Med tilføjelsen af Danmarks to største vandrutsjebaner, nyt børneområde og en generel opgradering over hele linjen tillader vi os at tro på en ny god sæson i 2024,” udtaler Niels Jørgen Jensen.

I år slår Fårup Sommerland dørene op d. 26. april, og i skrivende stund regner man med, at de åbner Aquaparken d. 1. juni.