Djurs Sommerland har sikret sig skilt ved motorvejen

By februar 7, 2018Nyheder

Nu får Djurs Sommerland efter lang tids tovtrækkeri endeligt et af de brune turistskilte ved motorvejsafkørslen ved Sdr. Borup.

I de seneste år er der blevet opsat mange af de brune turistskilte langs de danske motorveje. Desværre har en af landets største turistattraktioner, Djurs Sommerland fik et afslag 25. august 2017 efter 15 kilometer kriteriet blev indført. Afstanden fra Djurs Sommerland til motorvejsafkørslen ved Sdr. Borup er på cirka 34 kilometer.

De to lokale folketingsmedlemmer Michael Aastrup Jensen, (V) og Kim Christiansen (DF) har rejst sagen om Djurs Sommerland og de firkantede skilteregler overfor Transportministeriet flere gange. Nu glæder de sig over, at kampen med ministeriet har båret frugt.

Siden da er reglerne nemlig blevet mindre firkantet og gældende fra 1. januar 2018, fremgår det af et svar fra Transportminister Ole Birk Olesen (I) til folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V).

“Det tidligere 15 km-kriterium er gradueret, så der nu – uden dispensation – kan gives tilladelse til opsætning af brune turistoplysningstavler til seværdigheder, som ligger længere væk end 15 kilometer. Dette gælder dog kun, hvis det regionale udvalg vurderer, at seværdigheden har den fornødne tyngde, ligesom det kun skal være i forhold til den nærmeste afkørsel. Hermed forstås den afkørsel til den rute til seværdigheden, som bilisterne ”naturligt ville vælge,” skriver Ole Birk Olesen i svaret til Michael Aastrup Jensen.

”Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at presse Transportministeriet til at ændre reglerne således, at Djurs Sommerland nu får et skilt ved afkørslen ved Sdr. Borup. Med over 800.000 besøgende, så er det en vigtig attraktion for vores område, og det skal vi selvfølgelig gøre opmærksom på ved motorvejen, således at endnu flere drejer fra og får en sjov oplevelse i sommerlandet. ” – udtaler Michael Aastrup Jensen.

Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen, MF (DF) er ligeledes glad for at skiltet nu kommer op:

”Selvfølgelig skal en af landets største turistattraktioner have lov til at få et skilt ved motorvejen. Reglerne har simpelthen spændt ben for den sunde fornuft. Det har vi fået ændret på, og det er jeg rigtig glad for. Det er godt for en af områdets helt store attraktioner” – udtaler Kim Christiansen, MF (DF)

Byrådsmedlem i Randers Frank Nørgaard (DF) er formand for det udvalg der bestemmer, hvilke attraktioner der kan få opsat et skilt langs motorvejen. Han er glad for at udvalget nu har fået mere frie rammer til at træffe beslutninger.

”Det er vigtigt, at vi kan træffe denne her slags beslutninger lokalt fremfor at være underlagt et stramt regelsæt. Jeg er glad for at politisk pres har fået Transportministeriet til at ændre opfattelse. Det er ganske enkelt en rigtig god nyhed, at vi nu kan give lov til, at Djurs Sommerland får det skilt opsat, som de har ventet på i meget lang tid.” – udtaler byrådsmedlem Frank Nørgaard (DF)