Pressemeddelelse: Adgang for flere gæster i rutsjebanerne

Landets forlystelsesparker tester fra i morgen en ordning med mundbind, som giver mulighed for at køre med fuld kapacitet i de hurtigkørende forlystelser

Regeringen og Styrelsen for Patientsikkerhed har givet grønt lys til at igangsætte et forsøg med brug af mundbind i rutsjebaner og andre hurtigkørende forlystelser. Forsøget går i gang i morgen, og det betyder, at forlystelserne igen kan fylde alle pladser op igen, hvis gæsterne tager et rent mundbind på ved hver tur.

Styrelsen har bedt Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD) om at udarbejde de retningslinjer, som forsøget skal gennemføres efter. Løbende kontrol og evaluering skal kvalitetssikre forsøget.

Hidtil har de hurtigkørende forlystelser været underlagt meget skrappe restriktioner og kun kunnet transportere et beskedent antal gæster ad gangen.

”Det er bestemt positivt, at myndighederne har sagt ja til dette forsøg. Vores vurdering er, at der selv uden mundbind er en meget lav risiko for smitte i en forlystelse. Men nu tager vi første skridt på vej mod normalisering ved at igangsætte et forsøg med mundbind i de hurtigkørende forlystelser, og så fastholder forlystelsesparkerne i øvrigt deres store fokus på høj hygiejne og god afstand. Nu glæder vi os bare til at se mange flere gæster i vores forlystelsesparker”, siger Freja Brandhøj, der er politisk konsulent i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark.

Det er den enkelte forlystelsespark, der selv afgør, om man vil deltage i forsøget.

Kravet om et rent mundbind ved hver enkelt tur betyder, at der skal bruges et meget stort antal mundbind, og det forventes, at de fleste deltagende forlystelsesparker vil sælge mundbind til gæsterne ved indgangen til de hurtigkørende forlystelser.

Forlystelsesparkerne skal herudover sikre, at gæsterne får den rigtige information om brug og bortskaffelse af mundbindet. De skal også sikre, at mundbindene sidder korrekt, og at de bliver smidt ud på betryggende vis efter endt tur.

Læs retningslinjerne her.

Pressekontakt

Henrik Messmer
Kommunikationsdirektør
HORESTA – Sekretariat for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD)

Mail: messmer@horesta.dk
Tlf.: +45 35 24 80 59
Mobil: +45 40 98 41 86