FORLYSTELSESPARKERNE BEKRÆFTER: VI HØRER TIL I HORESTA

By januar 26, 2024Nyheder

De danske forlystelsesparker har valgt HORESTA til at varetage deres politiske interesser og sekretariatsopgaver. Parkerne er organiseret i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD) og består af Bakken, BonBon-Land, Djurs Sommerland, Fårup Sommerland, Jesperhus Feriepark, Knuthenborg Safaripark, LEGO House, LEGOLAND, Sommerland Sjælland, TIVOLI, Tivoli Friheden og Universe.

FFD blev under en udbudsrunde til deres årlige julemøde bekræftet i, at HORESTA bl.a. kan levere den mest effektive juridiske rådgivning og den største politiske gennemslagskraft. Således blev hotel-, restaurant- og turismeerhvervets brancheorganisation valgt over de konkurrerende organisationer inden for turismen, som også var inviteret med i udbudsrunden.

Siden 2007 har FFD haft en aftale med HORESTA om at bistå med foreningens politiske arbejde og varetage sekretariatsopgaver. Sidste år besluttede FFD så at sende opgaven i udbud.

“Vi besluttede, at markedet for relevante erhvervsorganisationer skulle afsøges. Derfor gennemførte vi en udbudsrunde, og her blev vi bekræftet i, at HORESTA kan levere den mest professionelle service og har den største politiske gennemslagskraft på vores område. HORESTA er i vores øjne den rene vare i og med, at de udelukkende repræsenterer private virksomheder i turisme- og oplevelsesøkonomien, og kan derfor levere den mest indsigtsfulde rådgivning. Vi glæder os derfor til at fortsætte det i forvejen gode samarbejde,” siger Søren Kragelund, der er formand for FFD.

Forlystelsesparkerne har over 11 millioner besøgende årligt, omsætter for over 3,8 milliarder kroner om året og beskæftiger mere end 7.400 personer, hvilket svarer til 3.100 fuldtidsansatte. Samtidigt havde FFD en gennemsnitlig omsætning pr. fuldtidsbeskæftigede på 1,2 millioner kroner i 2022. Derfor har de danske forlystelsesparker også stor samfundsmæssig betydning.

“Vi er meget glade for, at FFD har genvalgt HORESTA, og vi er stolte af at repræsentere så vigtig en spiller inden for turisme og oplevelseserhvervet. Forlystelsesparkerne har enorm betydning for lokalområderne rundt omkring i landet og er trækplaster for millioner af udenlandske turister. Ikke nok med, at de danske forlystelsesparker beskæftiger tusinder af personer, de skaber også ringe i vandt i resten af turismens fødekæde såsom hoteller, restauranter, detailhandlen og transportsektoren,” siger Jeppe Møller-Herskind, der er viceadm. direktør i HORESTA.