Kæmpenyhed for de modige

By | Nyheder

I Djurs Sommerland har de i 2024 indviet deres 60-meter høje nye forlystelse, El Grito. Her kan du opleve den vildeste udsigt, når den stiger til vejrs. Så kan du nyde et øjebliks nervepirrende stilhed, inden den suser mod jorden med 100 km/t. Det er årets store nyhed i Djurs Sommerland, hvor du finder den i Mexicoland.

Den er den højeste forlystelse til dato i Djurs Sommerland, og ifølge dem selv er den ikke for sarte sjæle. Oversætter med El Grito til dansk hedder forlystelsen Skriget, og det er næppe helt uden grund.

Loopet er tilbage i Tivoli Friheden

By | Nyheder

Er du vild med rutschebaner, kan du godt glæde dig til at prøve Vindfald i Tivoli Friheden i Aarhus! Her starter du med at køre 20 meter lodret op mod himlen, og så drøner du mod jorden i et “inverted”, mere end lodret, fald, så venter et loop og så … 

Vindfald har en højde på op til 23 meter, en længde på godt 300 meter og en forventet tophastighed på intet mindre end 72 kilometer i timen. 

Loopet vender tilbage til Aarhus

Tivoli Frihedens nye rutsjebane placerer sig direkte ind i deres tradition for rutschebaner med (hæs)blæsende navne: Cyklon 73, der kørte fra 1973 til 1986, Orkanens Øje, der vendte hundredetusinder af århusianere på hovedet fra 1987 til 2018, Tyfonen, der siden 2006 har snurret rundt og rundt og rundt … Med Vindfald bringer vi det klassiske loop fra Orkanens Øje tilbage. Og så tilsætter vi en lodret start og en mere end lodret affyring, hvor du ser jorden i øjnene (hvis du da ikke holder dem lukkede). 

Loop, proptrækkersving og kamelpukler!

Når du først har sat dig godt tilrette i vognen, er det med at holde godt fast! Du skal nemlig gennem et mere end lodret fald, et loop, adskillige proptrækkersving, kamelpunkler og meget mere inden, at du kan fortsætte dit besøg rundt i parken! 

Det bliver en susende og berusende rutschebaneoplevelse helt udover det sædvanlige! 

Millionoverskud i Fårup Sommerland

By | Nyheder

Juli i 2023 var den vådeste juli nogensinde målt i Danmark, men på trods af det besøgte det næsthøjeste antal gæster Fårup Sommerland sidste år. I alt besøgte 664.803 gæster forlystelsesparken i det nordjyske.

De mange besøgende har også banet vejen for, at Fårup Sommerland har gået ud af 2023 med et flot overskud på 11,5 mio. kr. efter skat. Penge, der allerede er kommet ud at arbejde, da forlystelsesparken er i gang med en stor opgradering af deres vandland som i forvejen er Danmarks største.

I 2023 omsatte Fårup Sommerland i alt for 173 mio. kr., som er en lille tilbagegang sammenlignet med 2022, men det var også et rekordår for forlystelsesparken, hvor de med 768.683 gæster opnåede det højeste besøgstal nogensinde. Med en regnvåd juli in mente er det derfor også en tilfredse ledelse i Fårup Sommerland som kigger tilbage på 2023.

“Vi er tilfredse med den udvikling, vi ser i forretningen, og vi glæder os samtidig over, at de investeringer, der er foretaget i parken de seneste år, fortsat udgør det store trækplaster, som vi havde håbet på. De mange besøgende afspejler sig også direkte i årets resultat, hvilket vi glæder os over. Samtidig noterer vi os, at en udfordrende juli måned med store mængder nedbør og generelt færre norske turister i Danmark også sætter sit præg på regnskabet, når vi sammenligner med foregående år,” siger Ole Mølgaard, bestyrelsesformand i Fårup Sommerland.

Store investeringer i Aquaparken frem mod den nye sæson

Det pæne overskud bliver blandt andet brugt til at investere i en gennemgribende renovering og opgradering af Aquaparken, som kommer til at fremstå i en helt ny udgave.

Allerede i dag er Aquaparken i Fårup Sommerland Danmarks største vandland, men fremover bliver den endnu større. Her kommer man blandt andet til at kunne opleve de to højeste og længste vandrutsjebaner i Danmark samt et helt nyt børnevandland og en lang række andre opdaterede faciliteter.

Foruden investering i vandland investeres der også i udvidelser og opgraderinger på campingpladsen Skovbrynet. I alt forventer Fårup Sommerland at investere i omegnen af 45 mio. kroner til sæsonen 2024.

“Det udgør en hjørnesten i vores strategi, at vi geninvesterer vores overskud i parken og dermed gør oplevelsen i Fårup Sommerland endnu bedre for vores mange besøgende. Opgraderingen af vores vandland bliver den største investering og renovering i Aquaparken siden indvielsen i 1989. Med tilføjelsen af Danmarks to største vandrutsjebaner, nyt børneområde og en generel opgradering over hele linjen tillader vi os at tro på en ny god sæson i 2024,” udtaler Niels Jørgen Jensen.

I år slår Fårup Sommerland dørene op d. 26. april, og i skrivende stund regner man med, at de åbner Aquaparken d. 1. juni.

FORLYSTELSESPARKERNE BEKRÆFTER: VI HØRER TIL I HORESTA

By | Nyheder

De danske forlystelsesparker har valgt HORESTA til at varetage deres politiske interesser og sekretariatsopgaver. Parkerne er organiseret i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD) og består af Bakken, BonBon-Land, Djurs Sommerland, Fårup Sommerland, Jesperhus Feriepark, Knuthenborg Safaripark, LEGO House, LEGOLAND, Sommerland Sjælland, TIVOLI, Tivoli Friheden og Universe.

FFD blev under en udbudsrunde til deres årlige julemøde bekræftet i, at HORESTA bl.a. kan levere den mest effektive juridiske rådgivning og den største politiske gennemslagskraft. Således blev hotel-, restaurant- og turismeerhvervets brancheorganisation valgt over de konkurrerende organisationer inden for turismen, som også var inviteret med i udbudsrunden.

Siden 2007 har FFD haft en aftale med HORESTA om at bistå med foreningens politiske arbejde og varetage sekretariatsopgaver. Sidste år besluttede FFD så at sende opgaven i udbud.

“Vi besluttede, at markedet for relevante erhvervsorganisationer skulle afsøges. Derfor gennemførte vi en udbudsrunde, og her blev vi bekræftet i, at HORESTA kan levere den mest professionelle service og har den største politiske gennemslagskraft på vores område. HORESTA er i vores øjne den rene vare i og med, at de udelukkende repræsenterer private virksomheder i turisme- og oplevelsesøkonomien, og kan derfor levere den mest indsigtsfulde rådgivning. Vi glæder os derfor til at fortsætte det i forvejen gode samarbejde,” siger Søren Kragelund, der er formand for FFD.

Forlystelsesparkerne har over 11 millioner besøgende årligt, omsætter for over 3,8 milliarder kroner om året og beskæftiger mere end 7.400 personer, hvilket svarer til 3.100 fuldtidsansatte. Samtidigt havde FFD en gennemsnitlig omsætning pr. fuldtidsbeskæftigede på 1,2 millioner kroner i 2022. Derfor har de danske forlystelsesparker også stor samfundsmæssig betydning.

“Vi er meget glade for, at FFD har genvalgt HORESTA, og vi er stolte af at repræsentere så vigtig en spiller inden for turisme og oplevelseserhvervet. Forlystelsesparkerne har enorm betydning for lokalområderne rundt omkring i landet og er trækplaster for millioner af udenlandske turister. Ikke nok med, at de danske forlystelsesparker beskæftiger tusinder af personer, de skaber også ringe i vandt i resten af turismens fødekæde såsom hoteller, restauranter, detailhandlen og transportsektoren,” siger Jeppe Møller-Herskind, der er viceadm. direktør i HORESTA.

Pressemeddelelse: Rekord i efterårsferien: Halloween blev en kæmpe succes for landets forlystelsesparker

By | Nyheder

Forlystelsesparkerne kombinerede hygge med uhygge i efterårsferien, og det tiltrak rekordmange gæster

De senere år har flere og flere danske forlystelsesparker kastet sig over fejringen af den amerikanske højtid halloween. Og danskerne kvitterede i efterårsferien med et rekordhøjt besøgsantal.

Kristian Nørgaard, sekretariatschef i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark, fortæller således, at hvor der var 685.000 halloween-gæster i 2021, så kunne parkerne i år byde velkommen til flere end 730.000 gæster i år. Det svarer til en fremgang på ca. 7 pct.

”Vi ser en klar tildens til, at danskerne stadig prioriterer at bruge penge på de gode oplevelser i en tid, der ellers er præget af stor økonomisk usikkerhed alle steder. Efterårsferien er uløseligt forbundet med kvalitetstid med hele familien, og der er mange, der erstatter eller supplerer familiefrokosten derhjemme med en udflugt i forlystelsespark og også gerne et restaurantbesøg, når de alligevel er der,” siger Kristian Nørgaard, og fortsætter:

”Hvad angår halloween, så har forlystelsesparkerne har en unik evne til at følge med tiden og imødekomme ønskerne fra gæsterne, som hele tiden er i udvikling. Halloween forlænger sæsonen og er på få år blevet en vigtig satsning for mange af parkerne,” siger Kristian Nørgaard.

Han mener, at tallene giver forlystelsesparkerne mod på mere, og mens nogle bruger det som punktum for året, så gør andre klar til at tilbyde gæsterne en ny jule-/vinteroplevelse lige om hjørnet, tilføjer han. Og det er vigtigt for dansk turisme, lyder budskabet.

”Forlystelsesparkernes oplevelser giver turisterne endnu en ”reason to go”. Det mærker også hoteller, restauranter og alle andre dele af værdikæden. Og det er med til at understøtte og forbedre nogle af de mere stille måneder, når man ser på branchens samlede omsætning,” siger Kristian Nørgaard.

Tallene er indhentet blandt 11 ud af 12 medlemmer i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD): Bakken, BonBon-Land, Djurs Sommerland, Fårup Sommerland, Jesperhus Feriepark, Knuthenborg Safaripark, LEGO House, LEGOLAND, TIVOLI, Tivoli Friheden og UNIVERSE.

Besøgstallet fra Halloween i Sommerland Sjælland indgår ikke i tallene, da de ikke havde åbent sidste år til højtiden.

HORESTA huser sekretariatet for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark

Pressemeddelelse: Besøgsrekord og nyheder på vej i Djurs Sommerland

By | Nyheder

Rekordmange danske og udenlandske gæster er gået igennem tælleapparaterne i Djurs Sommerland i år, og indtil nu har 770.000 gæster lagt vejen forbi den østjyske forlystelsespark. Med et forspring på godt 50.000 gæster i forhold til tilsvarende tidspunkt i sidste års rekordsæson og 9 åbningsdage tilbage med Magisk Halloween i efterårsferien, styrer Nordens største sommerland direkte mod ny besøgsrekord.

Sæsonen er god, og smilene er store i Djurs Sommerland. Forlystelsesparken har netop rundet sommersæsonen af med en velbesøgt weekend, hvor Grundfos og Sparekassen Kronjylland havde lejet sig ind henholdsvis lørdag og søndag til lukkede medarbejder- og kunde-arrangementer.

Nu går slutspurten ind, og kursen er sat mod at slå sidste års besøgsrekord på 820.000 gæster, når besøgstallet for sæson 2022 gøres op efter de sidste 9 åbningsdage i efterårsferien. På blot 15 dage skal parken forvandles til en af Danmarks største halloween-oplevelser, og der gøres klar til et rykind på 100.000 gæster til Magisk Halloween.

”Der er ingen tvivl om, at dinosaurer er populære. Derfor havde vi også en tro på, at det nye Dinosaurland med 25 dinosaurer og 3 nye forlystelser ville blive populært, men det nye temaland til 100 millioner kroner har overgået alle forventninger og har trukket mange både nye og tidligere gæster til Djurs Sommerland. Samtidig har vi 9 magiske åbningsdage tilbage. Over årene har Magisk Halloween udviklet sig til en besøgsmagnet, og baseret på besøgstallet i efterårsferien tidligere år, ser det ud til, at vi slutter sæsonen af med et samlet besøgstal på omkring 870.000 gæster. Det er imponerende godt,” fortæller administrerende direktør Henrik B. Nielsen.

Nyheder i 2023 – Dinosaurland bliver endnu større
Dinosaureventyret slutter ikke her, og Djurs Sommerland løfter sløret for nye store investeringer i Dinosaurland allerede til den kommende sæson.

Med en investering på henved 50 millioner kroner i 3 nyheder i 2023, kan gæsterne glæde sig til dobbelt op på nye, sjove, spektakulære forlystelser i Dinosaurland.

Henrik B. Nielsen fortæller: ”Vi bygger 3 nye forlystelser i Dinosaurland. En af nyhederne kommer til at hedde SpinOsaurus og er den eneste af sin slags i Danmark. Det er en rigtig sjov ’family thrill’-forlystelse, hvor gæsterne suser frem og tilbage på ryggen af et kæmpe dinosaurskelet med op til 70 km/t samtidig med, de drejer rundt. Vi fortsætter det høje ambitionsniveau i Dinosaurland, og med de to andre nyheder, Motorbike Derby og Fossilvaskeren, er der ingen tvivl om, at gæsterne kan se frem til endnu større oplevelser i vores nye temaland, når vi åbner d. 29. april 2023.”

Forvandling til en af Danmarks største halloween-oplevelser
Selv om parken er lukket frem til efterårsferien, er der hektisk aktivitet i Djurs Sommerland. På kort tid skal hele parken pyntes og gøres klar til Magisk Halloween, der løber af stablen fra d. 15.-23. oktober.

30.000 græskar fra Gyldensteen Gods på Fyn skal placeres rundt i hele parken, 5000 efterårsblomster plantes og over 100 imponerende halloween-installationer skal arrangeres. Både forlystelser, kø systemer, butikker og restauranter pyntes med tusindvis af edderkopper, skeletter og flagermus. Specielle halloween-lækkerier skal forberedes, og to store halloween haunted houses skal bygges. Endelig skal også fantasifulde kostumer, ansigtsmaling og halloween-replikker til over 700 medarbejdere være klar.

”Hvert år er det lige fantastisk at opleve, når hele parken på kort tid forvandles og drysses med gys og magi. Vi går all in på at skabe et storslået halloween-univers, der giver en ekstra oplevelsesdimension til besøget i Djurs Sommerland. Nu krydser vi bare fingre for, at det bliver godt oktober-vejr. Ellers går det nok endda, vores gæster plejer jo at møde efterårsvejret med et smil og lidt ekstra varmt tøj”, fortæller Henrik B. Nielsen.

Som en ekstra oplevelse d. 15/10, 16/10, 22/10 og 23/10 sluttes dagen af med et kæmpe fyrværkerishow i Piratland.

Yderligere oplysninger:
Administrerende direktør Henrik B. Nielsen, Djurs Sommerland tlf. 20 48 68 16.
Foto: Piraten i Djurs Sommerland.

Fakta om Magisk Halloween i Djurs Sommerland

 • Magisk Halloween for hele familien afholdes i efterårsferien den 15. – 23. oktober kl. 10-18.
 • Alle forlystelser er åbne fra kl. 10-18 i hele efterårsferien undtagen Vandland, Buffalo Bumper Cars og Mini Buffalo Bumper Cars.
 • Det er 13. år i træk, at Djurs Sommerland fejrer Magisk Halloween og byder velkommen til 100.000 gæster på
  9 åbningsdage.

Hele parken forvandles til en af Danmarks største halloween-oplevelser – oplev bl.a.:

 • 30.000 græskar, levende hekse og græskarmænd og kæmpeedderkopper
 • Et 7 meter højt skelet, kæmpe græskar-væsener, omvandrende monstre og store halmballe-labyrinter
 • GræskarFabrikken – Scary Haunted House
 • HekseSkolen – Halloween Haunted House
 • D. 15/10, 16/10, 22/10 og 23/10 sluttes dagen af kl. 18.15 i Piratland

Fakta om Djurs Sommerland

 • Djurs Sommerland er Danmarks tredje mest besøgte attraktion ifølge VisitDenmarks publikation ”Attraktionslisten 2021”.
 • Mere end 600 millioner kroner er investeret i nye forlystelser og forbedringer i parken siden 2008.
 • Hidtil største enkeltinvestering 100 millioner kroner i nyt temaland: Dinosaurland (2022).
 • Grundlagt i 1981 og beskæftiger over 700 medarbejdere i sæsonen.
 • Ejes og drives af brødrene Henrik B. Nielsen og Michael B. Nielsen, der er sønner af en af parkens grundlæggere.

Pressemeddelelse: Djurs Sommerland netop kåret som ‘Årets Forlystelsespark’ for tredje år i træk

By | Nyheder

Endnu en flot titel stryger ind på Djurs Sommerlands CV. For tredje år i træk har børnefamilierne kåret Djurs Sommerland som ’Årets forlystelsespark’ i Danmark. Prisen blev søndag uddelt ved Børn i byens store prisshow på Dansk Arkitektur Center. Det er prikken over i’et på årets rekordsæson i den østjyske forlystelsespark.

”Vi er overvældede og enormt stolte over, at vi vinder den eftertragtede pris igen i år. Med bl.a. Tivoli, LEGOLAND og Fårup Sommerland blandt de nominerende, var feltet stærkt. Det er et kæmpe skulderklap, at børnefamilierne endnu engang har stemt Djurs Sommerland til tops. Med en sæson som i år, med 820.000 gæster og besøgsrekord, er vi ekstra glade for, at gæsterne anerkender vores 650 medarbejderes store indsats. Det er ingen hemmelighed, at vi har løbet stærkt, og vores gode, dedikerede kolleger har hver dag fokuseret 100% på at give vores gæster mindeværdige oplevelser,” siger administrerende direktør Henrik B. Nielsen.

Bedste forlystelsespark for børnefamilier
Djurs Sommerland har i mange år arbejdet målrettet efter, at børnefamilierne skal have oplevelser ud over det sædvanlige, når de besøger forlystelsesparken. De to ejerledere og brødre Michael og Henrik B. Nielsen sætter baren højt og har en vision om, at netop deres sommerland skal være landets bedste forlystelsespark for børnefamilier.

Det bemærkes af både parkens danske og udenlandske gæster og har kastet flere kåringer af sig. Foruden at være kåret som ’Årets Forlystelsespark’ i Danmark i både 2019, 2020 og 2021, er Djurs Sommerland, som den eneste danske forlystelsespark, også indehaver af to top tre placeringer som ’Europas Bedste Familiepark’ blandt parker med under 1 million gæster. For ikke at glemme flere års priser som ’Nordens Bedste Sommerland’.

”Vi vil vores gæster det bedste. Det er det, der driver os. Det er vigtigt for min bror og mig, at vores park har de helt rigtige rammer, så familierne får de allerbedste oplevelser og minder med hjem fra os. Derfor investerer vi også store beløb i hele tiden at udvikle parken. Alene de sidste 10 år har vi investeret over en halv milliard kroner i vores park,” siger Henrik B. Nielsen.

Investerer over 100 millioner kroner i nyt temaland
Når Djurs Sommerland åbner igen i 2022, er der nye familieoplevelser for alle pengene. På et areal svarende til cirka 4 fodboldbaner åbner et nyt temaland – et Dinosaurland med 3 nye forlystelser og 25 animatroniske dinosaurer, der er købt i Texas i USA. Det bliver det 10. temaland i parken.

”Det er vores hidtil største projekt, som vi har arbejdet på i flere år sammen med internationale temapark-eksperter fra Leisure Expert Group, Holland. Oplevelsesmæssigt tager vi det til et nyt niveau, når vi sender gæsterne på ekspedition i dinosaurernes reservat. Det bliver en helt anden oplevelse end de dinosauroplevelser, man kender fra de zoologiske haver og dyreparker. Med den nye rutschebane, T-Rex Family Coaster og jeep safari, Dino Xpedition kommer gæsterne på en rejse ind i dinosaurernes verden og møder bl.a. 25 naturtro, livagtige dinosaurer og dinosaur-æg, der klækkes,” siger Henrik B. Nielsen.

”Vi har også store forventninger til vores nye, store dinosaurlegeplads, der er designet specielt til Djurs Sommerland. Den fysiske leg er en vigtig del af Djurs Sommerlands DNA. Derfor har Dinosaurlegepladsen en væsentlig rolle i det nye temaland. Den er et frirum, hvor fantasien som palæontolog får frit spil, når knogler fra fortidens kæmper skal udgraves og udforskes,” slutter Henrik B. Nielsen.

Byggeriet af det nye temaland, har været i gang i over 2 år, og portene til dinosaurernes verden bliver slået til side, når Djurs Sommerland åbner igen lørdag d. 30. april 2022.

Yderligere oplysninger:
Administrerende direktør Henrik B. Nielsen, tlf.: 20 48 68 16.

Invitation til pressebesøg
Vi giver pressen mulighed for at komme på pressebesøg og få et sneak peek på byggepladsen og de første dinosaurer, der er leveret i Djurs Sommerland af Billings Productions i Texas – en af verdens førende producenter af dinosaurer.
Henrik B. Nielsen vil give en rundvisning på byggepladsen, og der vil være mulighed for at interviewe Henrik B. Nielsen om det nye temaland samt om forlystelsesparkens fremtidsplaner. Endelig er der mulighed for at få et indblik i, hvad Djurs Sommerlands 50 helårsansatte laver i vinterhalvåret, når parken er lukket.

Halloween er blevet en stor succes i de danske forlystelsesparker

By | Nyheder

Efterårsferien blev en stor succes for de danske forlystelsesparker, som kunne byde mere end 650.000 gæster velkommen til Halloween.

Mere end 650.000 gæster har lagt vejen forbi de danske forlystelsesparker på de ni dage i efterårsferien. Det tydeliggør, at Halloween-sæsonen, hvor forlystelsesparkerne udvider åbningssæsonen i og omkring efterårsferien, er blevet en bragende succes.
”Oven på COVID-krisen er det en meget glædelig nyhed, at forlystelsesparkerne har haft besøg af en masse glade gæster til Halloween. Dermed kan parkerne få indhentet lidt af den tabte omsætning fra det seneste halvandet års nedlukninger og restriktioner,” siger Kristian Nørgaard, der er sekretariatschef for Foreningen for Forlystelsesparker i Danmark.

Besøgsrekord i Djurs
Djurs Sommerland fik besøg af intet mindre end 100.000 gæster i efterårsferien. Det høje besøgstal sørgede for, at Djurs Sommerland i år kan sætte besøgsrekord.
Med efterårssuccesen når Djurs Sommerland nemlig op på 820.113 gæster, hvilket gør 2021 det mest besøgte år i parkens 40-årige levetid.

Handlekraft og nytænkning
Sommersæsonen giver forlystelsesparkerne den vejrmæssige fordel, men når tallene viser, at gæsterne også er klar på oplevelser trods efterårskulde, bliver det tydeligt, at der er store muligheder og fordele i at udvide sæsonen. Det marked har parkerne taget til sig, siden den første park lancerede Halloween i 2006, og satsningen er blevet til en stor succes i hele landet.
”Halloween-sæsonen er et godt eksempel på, hvordan de danske forlystelsesparker konstant forsøger at nytænke og udvide måderne hvorpå, de kan give gæsterne sjove oplevelser og minder en større del af året. Forlystelsesparkerne er stærke destinationer, der udvikler og investerer i turismeproduktet, så vi hele tiden kan være attraktive for danske familier og turister, ” fortæller Kristian Nørgaard.

*I undersøgelsen indgår Djurs Sommerland, Bakken, Bonbon-land, LEGOLAND, Tivoli, Fårup Sommerland og Tivoli Friheden.

Attraktionslisten for 2020 bærer præg af svært corona-år

By | Nyheder

Den netop offentliggjorte attraktionsliste for 2020 viser, at danske forlystelsesparker var særligt hårdt ramt af Covid-19.
Listen bærer præg af en svær sæson 2020, hvor nedlukning, restriktioner og en skæv sommerpakke kostede millioner af gæster i de danske forlystelsesparker.

Ikke desto mindre, så besætter forlystelsesparkerne fortsat 6 pladser i top 10. Det vidner om, at parkerne også i krisetider har et attraktivt produkt og loyale gæster, der kommer igen sæson efter sæson.
Det gør Foreningen af Forlystelsesparker fortrøstningsfulde. ”Sidste år var en katastrofe-sæson for mange af de danske forlystelsesparker, der som følge af nedlukning, rejserestriktioner og en skæv sommerpakke tabte millioner af gæster. Der er brug for, at vi får genrejst turismen og især får trukket de udenlandske gæster tilbage. Her er de danske forlystelsesparker vigtige fyrtårne, der er en stor del af løsningen.” udtaler Kristian Nørgaard, sekretariatschef for FFD

Se hele oversigten her.

Attraktionslisten 2020 – top 300

Pressemeddelelse: Adgang for flere gæster i rutsjebanerne

By | Nyheder, Uncategorized

Landets forlystelsesparker tester fra i morgen en ordning med mundbind, som giver mulighed for at køre med fuld kapacitet i de hurtigkørende forlystelser

Regeringen og Styrelsen for Patientsikkerhed har givet grønt lys til at igangsætte et forsøg med brug af mundbind i rutsjebaner og andre hurtigkørende forlystelser. Forsøget går i gang i morgen, og det betyder, at forlystelserne igen kan fylde alle pladser op igen, hvis gæsterne tager et rent mundbind på ved hver tur.

Styrelsen har bedt Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD) om at udarbejde de retningslinjer, som forsøget skal gennemføres efter. Løbende kontrol og evaluering skal kvalitetssikre forsøget.

Hidtil har de hurtigkørende forlystelser været underlagt meget skrappe restriktioner og kun kunnet transportere et beskedent antal gæster ad gangen.

”Det er bestemt positivt, at myndighederne har sagt ja til dette forsøg. Vores vurdering er, at der selv uden mundbind er en meget lav risiko for smitte i en forlystelse. Men nu tager vi første skridt på vej mod normalisering ved at igangsætte et forsøg med mundbind i de hurtigkørende forlystelser, og så fastholder forlystelsesparkerne i øvrigt deres store fokus på høj hygiejne og god afstand. Nu glæder vi os bare til at se mange flere gæster i vores forlystelsesparker”, siger Freja Brandhøj, der er politisk konsulent i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark.

Det er den enkelte forlystelsespark, der selv afgør, om man vil deltage i forsøget.

Kravet om et rent mundbind ved hver enkelt tur betyder, at der skal bruges et meget stort antal mundbind, og det forventes, at de fleste deltagende forlystelsesparker vil sælge mundbind til gæsterne ved indgangen til de hurtigkørende forlystelser.

Forlystelsesparkerne skal herudover sikre, at gæsterne får den rigtige information om brug og bortskaffelse af mundbindet. De skal også sikre, at mundbindene sidder korrekt, og at de bliver smidt ud på betryggende vis efter endt tur.

Læs retningslinjerne her.

Pressekontakt

Henrik Messmer
Kommunikationsdirektør
HORESTA – Sekretariat for Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark (FFD)

Mail: messmer@horesta.dk
Tlf.: +45 35 24 80 59
Mobil: +45 40 98 41 86

Pressemeddelelse: Nu kører rutsjebanerne på fuld kapacitet i Fårup Sommerland

By | Nyheder

6. juli 2020

Fårup Sommerland må nu endelig skrue op for kapaciteten og fylde vognene med fartglade gæster, som dog skal bære mundbind i parkens største forlystelser. Det vækker glæde hos Niels Jørgen Jensen, som samtidig retter en skarp kritik mod regeringens sommerpakker, der ifølge direktøren er konkurrenceforvridende.

Fra tirsdag d. 7. juli må Fårup Sommerland endelig skrue op for kapaciteten og invitere gæster indenfor under mere normale forhold end hidtil. Siden genåbningen i starten af juni har det nemlig kun været tilladt at fylde vognene i de hurtigkørende forlystelser med ét eller to hold pr. tur, hvilket har resulteret i, at parken har kørt med nedsat kapacitet.

– Det er en meget glædelig nyhed for os, og det betyder, at gæsternes oplevelse nu er tæt på en normal sæson, da vi kan have endnu flere gæster med ombord i parkens hurtigkørende forlystelser og undgår for lange kødannelser i højsæsonen, lyder det fra adm. direktør i Fårup Sommerland Niels Jørgen Jensen.

Selvom Fårup Sommerland nu må skrue op for kapaciteten, bliver det et krav, at gæster skal bære mundbind i parkens største forlystelser. Mundbindene kan købes i parken, men Fårup Sommerland opfordrer til, at gæster medbringer mundbind hjemmefra. Derudover skal der stadig holdes en meters afstand til øvrige gæster og medarbejdere, ligesom der fortsat vil være opstillet håndsprit overalt i parken samt en række andre foranstaltninger. Det er desuden et krav fra Sundhedsstyrelsen, at mundbindene skiftes efter hver tur.

Sommerpakker skævvrider konkurrencesituation
Selvom de nyeste retningslinjer vækker glæde hos Fårup Sommerland, er direktør Niels Jørgen Jensen langt fra tilfreds med de aktuelle vilkår for landets forlystelsesparker. Det skyldes blandt andet, at forlystelsesparkerne ikke er inkluderet i regeringens nylancerede sommerpakker, hvor en lang række turismeaktører får understøttelse af staten og således kan tilbyde gæster store rabatter.

– Det er yderst problematisk, at man vælger at støtte udvalgte aktører massivt og undlader at hjælpe andre, der ligeledes gennemgår en udfordrende periode. Det skævvrider i høj grad konkurrencesituationen og skaber svære betingelser for forlystelsesparkernes fremtidige situation, siger Niels Jørgen Jensen.

Niels Jørgen Jensen frygter, at forlystelsesparker og andre turist- og sommertilbud vil blive fravalgt, når familier kan komme billigere ind på museer og zoologiske haver, og han håber således på, at regeringen vil revurdere hjælpepakkerne, så de kan komme hele oplevelsesindustrien til gode.

Regeringens sommerpakker gælder fra 27. juni til og med 9. august.

Om Fårup Sommerland:
Fårup Sommerland blev etableret i 1975 og kan i 2020 fejre 45 års jubilæum. Forlystelsesparken er årligt besøgt af cirka 600.000 gæster, hvoraf 80 procent er danske. Fårup Sommerland har en gæstetilfredshed på hele 99 procent og har gennem årene vundet en lang række priser og er bl.a. kåret til top 3 blandt Europas bedste forlystelsespark fire år i træk (Kirmes, 2015, 2016, 2017 og 2018), Verdens 3. bedste service (IAAPA, 2015 og 2016) og Nordens bedste sommerland i 2018 og 2019 (barnsemester.se).
Fårup Sommerlands vision er at være indbegrebet af enestående oplevelser for familier i hele Norden, og Fårups slogan er ”De største oplevelser er dem vi har sammen”.

Kasper Schumacher er ny havedirektør i Tivoli

By | Nyheder, Uncategorized

Efter flere års karriere i Sverige, som CEO for Skånes Djurpark vender Kasper Schumacher nu hjem til Tivoli. Han er netop ansat som havedirektør i Tivoli, hvor han også indgår i den udvidede direktion. Han kommer til Tivoli med solid erfaring i bagagen og stærke resultater fra oplevelsesbranchen. Kasper Schumacher har i forvejen stort kendskab til Tivoli, idet han fra 2003 til 2011 var en del af chefgruppen i Tivoli. Kasper Schumacher tiltræder den 23.3.2020.

Kasper Schumacher, 45 år, kommer senest fra en stilling som CEO for Skånes Djurpark, hvor han de sidste knap 5 år har skabt store resultater fra strategisk til operationelt niveau. Tidligere havde han fra 2011-2015 forskellige roller i Ledelsen hos Billetlugen hvor han i 2015 sluttede som adm. direktør.

Stort fagområde
Kasper Schumacher har fået stillingen i stærk konkurrence med over 180 kompetente kandidater.
Han får det samlede ansvar for gæstens oplevelse og den daglige drift af Haven under ét. Han indtræder i den udvidede direktionen med reference til Tivolis CEO Lars Liebst og kommer til at spille en afgørende rolle i realiseringen af Tivolis vækstorienterede forretningsstrategi. Han får ansvar for flere forretningsområder og supportfunktioner og dermed reference fra de respektive chefer og ledere. Områderne beskæftiger i alt over 1000 medarbejdere og er i høj grad områder, der er synlige for gæsterne i forlystelseshaven. Han får oveni ansvaret for en større del af Tivolis samlede omsætnings- og driftsbudget.

Masser af erfaring
Kasper Schumacher har stort kendskab til Tivoli, idet han fra 2003 til 2011 var en del af ledelsen i Tivoli. Kasper valgte senere at fortsætte sin karriere udenfor Tivoli i 2011, hvor han takkede af som vicedirektør med ansvaret for en stor del af medarbejderne i fronten samt HR og IT. Herefter gik turen til Sverige.

Tivolis direktør Lars Liebst siger:
”Når vi har valgt Kasper Schumacher som ny havedirektør fra et stærkt ansøgerfelt, er det fordi vi vurderer, at Kasper bringer præcis de kompetencer ind, vi har været på udkig efter. Med Kasper får vi en erfaren og løsningsorienteret leder, der omsætter strategi til handling og får tingene til at fungere. Kasper vil tilbringe mere tid i Haven hos kontrollørerne, kokkene og gartnerne, end han vil sidde ved sin skærm med et regneark. Mange års erfaring i oplevelsesindustrien betyder, at han hele tiden søger de bedste løsninger for gæsterne og virksomheden.”

Kasper Schumacher siger i forbindelse med ansættelsen og gensynet med Tivoli:
”Jeg glæder mig helt utroligt meget til at starte i Tivoli, som har en særlig plads i mit hjerte. Jeg ser frem til at bidrage til den fortsatte drift og udvikling af Haven og til samarbejdet med alle de dygtige kolleger. Der er sket rigtig meget for både Tivoli og mig gennem de seneste år, Tivolis ambitionsniveau er højt, ikke mindst i den kommende strategiperiode, og det er en drømmeudfordring at være med på Tivoli rejsen fremadrettet.”

Privat
Kasper Schumacher, 45 år, kommer oprindelig fra Svenstrup, der er en forstad til Ålborg. Han bor nu i Klagshamn udenfor Malmø sammen med sin hustru og deres to døtre på 10 og 13 år. Fritiden bliver brugt med familien, crossfit og løbetræning.

Tivolis direktion udgør fortsat:
Adm. direktør Lars Liebst
Finansdirektør Andreas Morthorst

Tivolis udvidede direktion består af:
Salg og Marketingdirektør, Michala Svane,
Direktør for IT og Forretningsudvikling, Jonas Buhl Gregersen,
Havedirektør, Kasper Schumacher,

Forlystelsesparker fra hele norden deltager i møde om sikkerhed

By | Nyheder

På initiativ fra de danske forlystelsesparker, mødtes tekniske chefer fra forlystelsesparker i hele norden igen i tirsdags. Det var 5 gang af parkernes tekniske chefer mødtes for at drøfte sikkerhed på tværs af parkerne samt hvordan nye tekniske standarder implementeres bedst muligt.

“Sikkerhed er en absolut topprioritet for forlystelsesparkerne, derfor er det så vigtigt, at vi hele tiden mødes og gør hinanden endnu bedre” udtaler formand Søren Kragelund efter mødet.

Sikkerhedsmødet for de tekniske chefer blev denne gang afholdt hos Djurs Sommerland og David Bromilow fra IAPPA Safety Committee var dagens hovedtaler.
Foruden medlemmerne af Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark deltog også tekniske chefer fra norske og svenske forlystelsesparker.

Djurs Sommerland slutter sæsonen af med endnu en kåring

By | Nyheder

Danske børnefamilier har netop kåret Djurs Sommerland som ”Bedste Forlystelse” 2019. Prisen, der blev uddelt ved Børn i byens store prisshow i søndags, sætter et flot punktum for en begivenhedsrig sæson i Nordens største sommerland.

”Vi er utrolig glade og meget stolte over at modtage prisen ”Bedste Forlystelse” 2019, hvor vi var oppe imod et stærkt felt af nominerede. I år har vi haft endnu mere fokus på at give vores gæster personlige og mindeværdige oplevelser i parken. Derfor betyder det rigtig meget for os at modtage en pris som denne, der er uddelt på baggrund af børnefamiliernes stemmer,” siger adm. direktør Henrik B. Nielsen.

I alt uddelte Danmarks største inspirationssite for børnefamilier, Børn i byen, 16 priser ved søndagens prisuddeling, hvor 48.338 danske børnefamilier havde stemt. Djurs Sommerland var nomineret til prisen ”Bedste Forlystelse” sammen med Tivoli, Legoland, Bakken og Fårup Sommerland.

”Vejrguderne har ikke smilet helt så meget til os i år som sidste år, hvor vi havde et fantastisk sommervejr. På trods af det, ser vi tilbage på sæsonen med stor tilfredshed, hvor årets besøgstal på godt 780.000 gæster nærmede sig sidste års besøgsrekord. Derudover har vi har modtaget flere internationale priser i år, samt øget vores gæstetilfredshed betragteligt – det er vi meget stolte af,” slutter Henrik B. Nielsen.

Tidligere på året modtog Djurs Sommerland priserne ”Family Park of the Year” og ”Thrill Ride of the Year” – Tigeren, da den europæiske forlystelsesindustri blev hyldet ved Park World Excellence Awards 2019 i Paris.

Yderligere oplysninger: Administrerende direktør Henrik B. Nielsen, tlf.: 20 48 68 16

Børn i byen Prisen 2019: https://bornibyen.dk/koebenhavn/articles/her-er-vinderne-af-boern-i-byen-prisen-2019

Dansk forlystelsespark kåret som ”Family Park of the Year” i Europa

By | Nyheder

I september blev den europæiske forlystelsesindustri hyldet i Paris, da det internationale Park World Magazine afholdte Park World Excellence Awards 2019.  Djurs Sommerland blev kåret som vinder – ikke bare én, men to gange. Djurs Sommerland vandt nemlig både ”Family Park of the Year” og ”Thrill Ride of the Year” – for årets nyhed, Tigeren.

”Vi er utroligt glade, og meget stolte på medarbejdernes vegne, for at have vundet de to europæiske priser. Siden 2008 har vi investeret mere end 500 millioner i produktudvikling og tematiserede forlystelser, og vi arbejder hele tiden på at levere de allerbedste oplevelser til vores gæster. Vi ser de to priser som en særdeles stor anerkendelse. Vi var oppe imod et stærkt felt af forlystelsesparker med højt internationalt niveau, og vi er naturligvis rigtigt stolte over, at vi hev to førstepladser med hjem til Danmark,” siger adm. direktør i Djurs Sommerland Henrik B. Nielsen.

Priserne blev uddelt til Park World Excellence Awards 2019, hvor i alt 16 priser blev overrakt til forlystelsesparker, leverandører og producenter i den europæiske forlystelsesindustri.

Djurs Sommerland var en del af et felt på i alt fem finalister i begge kategorier, da juryen, bestående af 7 medlemmer med indgående kendskab til branchen, traf den endelige afgørelse.

Yderligere oplysninger: Administrerende direktør Henrik B. Nielsen, tlf.: 20 48 68 16

 

Park World Excellence Awards 2019: http://www.parkworldexcellenceawards.com/winners

 

Skolepatruljer hyldes i Tivoli og LEGOLAND

By | Nyheder

Året rundt står tusindvis af børn tidligere op end alle deres skolekammerater. De trodser regn, kulde og morgentræthed for at hjælpe skolernes mindste elever trygt over skolevejen. 8000 børn og unge fra landets skolepatruljer får derfor en festlig dag i LEGOLAND og Tivoli som tak for deres indsats med at gøre skolevejene mere sikre for deres kammerater. Det sker henholdsvis i LEGOLAND den 24. april og i Tivoli i København den 25. april.

Der kommer ca. 4.800 elever i Tivoli og ca. 3.100 elever i LEGOLAND, og da skolepatruljerne i år har 70-års jubilæum, så er der i år et særligt arrangement for lærerne (færdselskontaktlærerne som har ansvaret for skolepatruljerne ude på skolerne).

Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik siger:
”De her festdage for skolepatruljerne er noget helt særligt. Der er en fantastisk stemning, når elever fra hele landet møder hinanden og bliver fejret for deres indsats på skolevejene. Og de fortjener i den grad den her hyldest, for eleverne gør en stor forskel i trafikken hver dag.”

Skolepatruljer er populære
Det er frivilligt, om eleverne vil være med og arbejdet i skolepatruljerne er ulønnet.  Lønnen består i glade forældre og det at gøre noget godt for andre. Når der er en skolepatrulje ved en skole, så er det mere betryggende for forældrene at sende børnene alene i skole. Forældrene ved, at børnene bliver hjulpet over de ofte stærkt trafikerede skoleveje.

På den måde får de mindste børn på en sikker måde træning i at færdes i trafikken. En træning som er vigtig, så de en dag kan klare sig på egen hånd på vejene. Desuden smitter det af på bilisterne, når de ser en skolepatrulje. Undersøgelser har vist, at når der står en skolepatrulje på en vej, så kører bilisterne generelt med en lavere hastighed. Undersøgelser har også vist, at rigtig mange synes, at skolepatruljerne og lærerne som står bag får for lidt anerkendelse.

I LEGOLAND og Tivoli vil Rådet for Sikker Trafik og Politiet hylde skolepatruljerne, og derefter er der forskellige konkurrencer, hvor eleverne kan vinde præmier bl.a. i form af cykler og cykelhjelme. Dagen sluttes af med fri adgang til forlystelserne i begge forlystelsesparker.

Foto: Rådet for Sikker Trafik

I 2019 bliver det endnu større i Nordens største sommerland

By | Nyheder | No Comments

Danske og udenlandske børnefamilier kan glæde sig til en kæmpe nyhed, når de besøger Nordens største sommerland i 2019. En investering på mere end 35 millioner kroner i ny, stor tematiseret forlystelse betyder nemlig, at gæsterne kan flyve af sted i Tigeren – Danmarks største Gyro Swing fra parken åbner d. 4. maj 2019.

Fartglade legebørn kan se frem til nye, sjove oplevelser i Djurs Sommerland, når sæson nr. 39 sætter i gang, for endnu engang er der en ny, kæmpe forlystelse på programmet. Tigeren bliver Danmarks største Gyro Swing og den hidtil højeste og hurtigste forlystelse i Djurs Sommerlands historie.

”Vi har store forventninger til årets nyhed, og jeg er overbevist om, at Tigeren kommer til at kræve mod, mandshjerte og masser af dybe indåndinger hos de fleste. Tigeren er en thrill ride, hvor en roterende gondol, for enden af en kæmpe pendularm, svinger gæsterne op i 45 meters højde med 100 km/t. Det bliver en flyvetur, hvor man letter fra sædet og får en følelse af at svæve frit i luften. Det bliver helt sikkert sjovt, og vi er glade for at kunne give vores gæster endnu en forlystelse, som kun kan opleves i Djurs Sommerland,” siger administrerende direktør Henrik B. Nielsen.

Tigeren bliver en del af Djurs Sommerlands nye Wild Asia temaland sammen med DrageKongen – Europas hurtigste og længste Family Suspended Coaster og familieforlystelserne Jungle Rally og Safaribussen. Siden 2017 er der investeret mere end 140 millioner kroner i det nye temalands omfattende tematisering og sjove forlystelser. Wild Asia bliver parkens 9. temaland. En forlystelsespark i udvikling.

Siden Djurs Sommerland i 2008 indledte sin nuværende investeringsstrategi, har parken investeret mere end 500 millioner kroner i nye kvalitetsforlystelser og forbedringer i parken.
Hele 30 nye forlystelser er børnefamilierne blevet præsenteret for de seneste 10 år. Heriblandt Danmarks største rutschebaner, Piraten, Juvelen, Skatteøen og DrageKongen, der måler sig med de allerbedste rutschebaner i Europa. Udover spektakulære rutschebaner er der bl.a. også investeret stort i forlystelser, hvor alle kan være med. F.eks. Bondegårdsland i 2015 med 10 sjove forlystelser og endnu en børnerutschebane og familiekarrusel i 2018.

”Fornyelse er altafgørende i vores branche, og de seneste års mange investeringer har sat fart på besøgstallet. Siden sæson 2007 er besøgstallet steget fra 472.000 gæster til besøgsrekord i 2018 med 818.000 gæster. Flere i branchen har også fået øjnene op for Djurs Sommerland, og i 2018 var vi blandt finalisterne til titlen som Europas bedste familiepark med under 1 million gæster årligt,” siger Henrik B. Nielsen.

I fremtiden venter der uden tvivl Djurs Sommerland og parkens mange gæster nogle spændende år, hvor både nye, store forlystelser og produktforbedringer er på planen.

Yderligere oplysninger: Administrerende direktør Henrik B. Nielsen, tlf.: 20 48 68 16.

Universe Science Park satser på nordjysk sensorteknologi til at forbedre kundeoplevelsen.

By | Nyheder

Universe, en populær naturvidenskabelig oplevelsespark i Sønderjylland, har investeret i kø- og flowløsningen BlipTrack. Teknologien, der er udviklet og produceret af Veovo (tidligere BLIP Systems) i Vester Hassing, består af en kombination af sensorer og avanceret databehandling. Løsningen skal fremover bidrage til daglige og langsigtede drifts- og forretningsbeslutninger, forbedre udnyttelsen af medarbejderstaben, levere ventetider og sikre, at gæsterne får en fantastisk oplevelse.

I Universe, hvor både børn og voksne kan lege og lære om naturvidenskab og teknologi, er der installeret Wi-Fi-sensorer og 3D-kameraer, der tilsammen leverer et sammenhængende billede af, hvordan gæsterne bevæger sig rundt. De indsamlede realtidsoplysninger vil hjælpe parken med at være på forkant med eventuelle flaskehalse, så medarbejdere kan udnyttes optimalt. Data anvendes allerede nu til at vise ventetider ved forlystelserne, og vil med tiden levere værdifuld viden til brug ved fremtidig planlægning af parkdesign.

Jonas Luttermann, driftschef i Universe udtaler: “Vi er glade for at indføre denne slags innovative løsninger. Ideen bag Universe er at begejstre for naturvidenskab og teknologi, så vi finder det naturligt også at anvende avanceret teknologi til at drive og optimere parken, for at give vores gæster en uforglemmelig oplevelse.”

De indsigtsfulde oplysninger gør det muligt både at trække realtids og historiske data ud om gæsternes gå-ruter, anvendelse af ind- og udgange, tid tilbragt på bestemte steder m.m. Disse oplysninger vil øge forståelsen af, hvordan afbrydelser eller ændringer påvirker den normale adfærd, og gør det derved muligt for ledelsen at forbedre kapacitetsplanlægningen og driften. En bedre forståelse af besøgsmønstre og adfærd hos gæsterne vil også gøre det muligt for parken at tilføje mere værdi til de eksisterende faciliteter, samt at investere i nye forretningsområder, der i sidste ende gerne skulle resultere i flere besøgende og et større overskud. Løsningen giver desuden et kontinuerligt overblik over antallet af besøgende, så parken kan overholde brandmyndighedernes sikkerhedsregler.

“Løsningen vil gøre det muligt for os at få præcise tal på antal besøgende samt ventetider ved attraktionerne, så vi bedre kan styre forventningerne hos vores gæster. Når vi bliver i stand til proaktivt at styre strømmen af gæster, vil vi kontinuerligt kunne se, hvor der er behov for folk, og sende vores medarbejdere til ind- og udgange, madboder, forlystelser eller andre steder. Med BlipTrack´s højteknologiske sensorer og avancerede dataanalyse vil vi få et detaljeret billede af gæsternes bevægelsesmønstre, hvilket vil gøre det muligt for os at foretage velovervejede beslutninger om parkens strategiske drift og design, fremfor at basere dem på mavefornemmelser,” konkluderer Jonas Luttermann.

“For at forstå og forbedre de enkelte områder af parkens drift er det vigtigt, at gæstens færden ses som en sammenhængende proces, i stedet for en række isolerede hændelser. Forståelsen for, at alle de enkeltstående hændelser påvirker hinanden, er nøglen til at åbne op for potentielle forbedringer,” siger Christian Bugislaus Carstens, marketing manager ved Veovo.

Bliptrack løsningen anvendes ligeledes i København, Billund og Aalborg lufthavn. I vejtrafikken hjælper løsningen bilisterne hurtigere frem i bl.a. Aarhus og København. Internationale lufthavne som bl.a. Amsterdam Schiphol, Oslo, Manchester og JFK i New York høster også fordelene fra teknologien.

Fårup Sommerland er fortsat i top 3 i Europa

By | Nyheder, Uncategorized

Fårup Sommerland er netop blevet kåret til Europas 3. bedste forlystelsespark af det internationale tidsskrift ”Kirmes & Park Revue”. Det er fjerde gang i træk, at den danske forlystelsespark ligger i top 3 over parker i Europa og 6. gang, at tidsskriftet afholder prisuddelingen, der er blandt Europas største prisuddelinger inden for forlystelsesbranchen.

Fårup Sommerland, 25.09.18 – Fårup Sommerland er netop blevet kåret som Europas 3. bedste forlystelsespark af det internationalt anerkendte forlystelsesmagasin Kirmes & Park Revue. Det skete ved en prisuddeling i Amsterdam mandag aften. De seneste tre år har Fårup også været i top 3 ved samme prisuddeling.

Den uafhængige non profit-pris European Star Award tildeles af en meget dedikeret, internationalt anerkendt jury af 35 eksperter, som har besøgt de nominerede parker. Fårup Sommerland tildeles prisen som Europas 3. bedste forlystelsespark i kategorien ”Forlystelsesparker med under 1 million årlige gæster”.

Administrerende direktør i Fårup Sommerland, Per Dam, modtog mandag aften prisen i forbindelse med IAAPA’s (International Association of Amusement Parks and Attraction) årlige konference, der i år afholdes i Amsterdam.

 • På Fårups vegne er jeg naturligvis meget stolt og glad for prisen, som skyldes en flot holdindsats af alle medarbejdere i Fårup Sommerland. Vi arbejder løbende på at udvikle parken og den oplevelse, vi tilbyder vores gæster, og det er naturligvis dejligt at se, at vores arbejde bliver taget godt imod, men også at vores fokus på konstant at levere gæsteservice i verdensklasse bliver bemærket internationalt.

Per Dam peger bl.a. på Fårups fokus på gæsteservice, Hotel Fårup, efterårsferiekonceptet med Høstfest samt den løbende udvikling i parken år efter år som initiativer, gæsterne er glade for, og som nu også bidrager til, at parken kan fastholde sin flotte plads blandt Europas bedste forlystelsesparker for fjerde år i træk.

 • Prisen hylder entreprenørånd, mod og innovation. Juryen er sammensat af nogle af de mest velrespekterede eksperter fra Europa. Og personligt er jeg glad for, at juryen både anerkender de store parker med millioner af gæster, men også de mindre familieejede parker som Fårup Sommerland, som fortjener anerkendelse for deres store arbejde med at udvikle oplevelsesindustrien og skabe en fortryllende forlystelsespark, siger Frank Lanfer, som er chefredaktør på Kirmes & Park Revue.

LEGOLAND® åbnede sæson nummer 50 med kongeligt besøg

By | Nyheder

Med besøg af D.K.H. Prins Joachim, Prinsesse Marie, Prins Felix, Prins Henrik og Prinsesse Athena åbnede LEGOLAND® portene til en helt særlig sæson, hvor parken kan fejre 50-års fødselsdag. Den kongelige familie var også til stede ved indvielsen af den helt nye rutsjebane Flying Eagle, hvor de prøvede den første tur sammen med høvdingen.

Begejstringen var stor, da LEGOLAND åbnede portene til en ny sæson i fødselsdagens tegn. Til at åbne LEGOLAND havde parken fået hjælp fra D.H. Prins Henrik og Prinsesse Athena, som trykkede på den store LEGO® knap og åbnede portene til LEGOLAND og en forvandlet park med nye farver og masser af LEGO modeller.

– Vores gæster bliver suget ind i et overvældende LEGO univers, så snart de går ind parken, og LEGO modellerne hjemme fra værelset er vokset til gigantisk størrelse. Det er en stor forvandling, som vi har glædet os meget til at vise til vores gæster, og derfor er det også en stor glæde at kunne åbne dørene til LEGOLAND med kongeligt besøg i dag, siger Christian Woller, direktør i LEGOLAND.

Første tur i ny rutsjebane

LEGOLAND kunne også fremvise en opgraderet udgave af det folkekære område LEGOREDO® Town. LEGO Canoe er blevet totalrenoveret efter 25 år med mere end 18 mio. kanoture, og den har fået en helt ny nabo i form at rutsjebanen Flying Eagle, som primært henvender sig til de mindre børn.

Til at tage den første tur i den nye rutsjebane fik Høvding Langøre fint selskab i form af D.K.H. Prins Joachim, Prinsesse Marie, Prins Felix, Prins Henrik og Prinsesse Athena.

– Vi er rigtig glade for, at vi nåede det, og blev klar til indvielsen i dag. Det er ingen hemmelighed, at vi har kæmpet med en meget sen vinter, og derfor er området omkring rutsjebanen heller ikke helt færdigt endnu, men det kommer lige så stille i løbet af de kommende uger, siger Christian Woller.

Flying Eagle flyver igennem et imponerende Rocky Mountains inspireret landskab, hvor gæsterne først bevæger sig 11 meter op i luften, hvorefter det går hurtigt nedad med 46 km/t forbi søerne og LEGO dyrene, inden man igen lander sikkert på perronen.

– Det er altid spændende, når vi åbner en helt ny rutsjebane, men det virkede til, at den kongelige familie nød turen, selvom temperaturen ikke helt siger forår endnu, siger Christian Woller.

Kort efter indvielsen af Flying Eagle åbnede rutsjebanen officielt for alle parkens gæster, som også tog rigtig godt imod den nye forlystelse.

– Det har været en rigtig god dag, og entusiasmen blandt vores gæster understregede virkeligt, hvor populært et område LEGOREDO Town er, siger Christian Woller.

For yderligere information kontakt venligst pressechef Kasper Tangsig på 7950 1801 eller Kasper.Tangsig@LEGOLAND.dk